خدمات مهندسی
—————————————————-
در خصوص موارد فنی و مهندسی کلیه امور و محاسبات مربوط به تحلیل تنش خطوط ، طراحی ساپورت ها و تراست بلاک ها ، تهیه PDMS Catalogue ،تهیه و تدوین دستورالعمل های مربوط به نصب و تست خطوط و کلیه امور مربوط به برنامه ریزی و کنترل پروژه از ابتدا تا انتها توسط این شرکت پیگیری و انجام می گردد.




- محاسبات مربوط به طراحی تراست بلاک (Thrust Block) های مورد نیاز بر روی خطوط و یا در محل نصب اتصالات به همراه کلیه نقشه ها و جزئیات اجرایی و نقشه های میلگرد گذاری آن ها
- تهیه نقشه های اجرایی گام به گام پروژه های مختلف
- تهیه نقشه های جزئیات اجرایی بخش های مختلف پروژه شامل جزئیات ترانشه ها، عبور از رودخانه و یا Casing بتنی لوله ها و …
- طراحی سازه های فلزی یا بتنی از قبیل ساپورت های فلزی و دال های بتنی
- طراحی منهول ها و چاهک های بازدید GRP
- تهیه دفترچه های مقایسه فنی و اقتصادی لوله های GRP با سایر لوله ها در هر پروژه
- انجام محاسبات مربوط به شیب شکن ها و طراحی ان


با توجه به اینکه شرکت های تولیدی لوله های GRP اقدام به تولید لوله و اتصالات GRP با ابعاد و مشخصات محاسبه شده خود می نمایند، ابعاد لوله و اتصالات GRP ساخت هر تولیدکننده با سایر تولید کنندگان و همچنین لوله و اتصالات فلزی متفاوت می باشد. همچنین با توجه به تکنولوژی های تولید و تنوع محصولات شرکت تولیدی صنعتی فراسان، تیم هیدرولیکی بخش مهندسی بهینه ترین گزینه طراحی از نظر فنی و اجرا (ترکیبی از لوله های Uniaxial و Biaxial) پس از مقایسه فنی و اقتصادی با لوله های فولادی و پلی اتیلن و … پیشنهاد می نماید.
انجام محاسبات مربوط به طراحی خطوط لوله، طراحی ایستگاه های پمپاژ، افت های جریان و فشارهای ناشی از ضربه قوچ (Surge) و یا خلا (Vacuum) ایجاد شده در مسیر خط و تهیه نقشه های پروفیل طولی مسیر بر عهده ی تیم هیدرولیک و فرآیند می باشد.
با توجه به گسترش استفاده از لوله های GRP در پروژه های آبرسانی کشور و استقبال بسیار مناسب کارفرمایان محترم از تولیدات شرکت فراسان، نیاز به یک تیم مسنجم و با تجربه در زمینه استفاده از لوله و اتصالات مناسب در خطوط انتقال لوله ها می باشد. بدین منظور تیم مذکور آماده ارائه خدمات فنی و مهندسی در رابطه با راه حل های اجرایی در زمینه خطوط انتقال آب می باشد.
در حال حاضر واحد مهندسی شرکت فراسان به واسطه استفاده از نرم افزارهای به روز دنیا در زمینه هیدرولیک و همچنین به پشتوانه تجارب مناسب کسب شده در پروژه های آبرسانی انجام گردیده، آماده ارائه کلیه خدمات فنی و مهندسی در رابطه با مسائل و مشکلات هیدرولیکی و اجرایی در زمینه خطوط انتقال لوله در پروژه های آتی شرکت را دارا می باشد


همانطور که میدانیم بیشترین زمان پروژه ها مربوط به فاز Planning می باشد. و در صورتیکه بصورت کامل انجام شده باشد، حین Executing با کمترین مشکلات (issue و conflict) مواجه هستیم. واحد برنامه ریزی و کنترل پروژه شرکت فراسان یکی از عوامل مهم برای بحث مدیریت پروژه به خصوص در فازهای Planning و Monitoring & Controlling می باشد.


ابتدا محدوده پروژه به طور كامل تعريف مي گردد و اجزا و مشخصات آن تعيين مي شود .
(شرح هست ها و نیست های پروژه
طراحي ساختار اجزاي كار ، روشي اصولي است كه به منظور تعيين فعاليت هايي كه در پروژه بايد انجام شوند، مورد استفاده قرار مي گيرد. اين فعاليت ها به نحوي تعيين مي شوند كه با انجام كليه آنها پروژه به پايان برسد . با اجراي اين طراحي ليست فعاليت هاي پروژه بدست مي آيد و پايه و اساس اقدامات بعدي قرار مي گيرد.
آخرین سطح WBS ، Work Package ها هستند و از آن به بعد فعالیت ها تعریف می شوند. فعالیت های هر Work package در فرمت Activity list به همراه مشخصات، روش اجرا ، وابستگی و تقدم – تاخر و … گرد-آوری می شوند.
با بدست آمدن ليست فعاليت ها و همچنين رابطه بين آنها پروژه را مي توان به صورت يك مدل گرافيكي با عنوان شبكه مدل سازي كرد. اين مدل، كليه فعاليت ها و همچنين تقدم و تاخر بين آنها را به نمايش در مي آورد. ترسیم سبکه بر اساس روش مسیر بحرانی و با استفاده از به روزترین نسخه از نرم افزارهای موجود شامل : Microsoft Project و یا Primavera EPPM صورت می پذیرد.
برآورد منابع انجام هریک از فعالیت های شبکه و متعاقبا برآورد زمان و هزینه همان فعالیت ها در تعامل نزدیک با مدیریت پروژه انجام می گیرد. اطلاعات به دست آمده در این بخش مجددا در برنامه اصلی لحاظ می گردد.
در هر شبکه حداقل یک راه وجود دارد که شامل طولانی ترین زمان است که به آن مسیر بحرانی می گویند و از رویدادهای بحرانی، که دارای شناوری ( یعنی تفاضل بین زودترین و دیرترین تاریخ وقوع) صفر می باشند عبور می کند. این مسیر پس از انجام محاسبات پیش رو و پس رو توسط نرم افزار محاسبه و نمایش داده می شود.
با مقایسه منابع موجود (در دسترس) و منابع تخصیص داده شده ، هموار سازی منابع انجام می گیرد. در این راستا از تکنیک Schedule Compression جهت فشرده سازی زمانبندی نیز استفاده می شود. نهایتا، برنامه-های Baseline مربوط به حوزه های محدوده، زمان و هزینه استخراج می گردند تا ملاک فاز Executing و Monitoring & Controllingقرار گیرند.
معمولا عمليات كنترلي نمي تواند به طور كاملا پيوسته و غير منقطع اعمال گردد. عمليات كنترل پروژه و تدارکات در هر فاصله زماني مشخص به نام دوره كنترلی انجام مي شود. دوره كنترل براي پروژه هاي مختلف و بسته به شرايط موجود ، كوتاه ، متوسط و يا بلند تعيين مي گردد. اطلاعات ورودی در این مرحله شامل اطلاعات برنامه ای (از فاز Planning) و اطلاعات واقعی انجام شده ( از فاز Executing) می باشند. اختلاف آنها میزان Variance را نشان می دهد که می تواند مثبت، منفی یا صفر باشد. اطلاعات به دست آمده در هر مقطع زمانی به صورت گزارشات آنالیز (مانند محاسبات CPI ، SPI و آنالیز Earned Value ) و گزارشات نموداری و جدولی ارائه می گردند. گزارشات همچنین شامل علل تاخیرات، آنالیز تاخیرات و راهکارهای پیشنهادی نیز می باشند.
- به منظور هماهنگ سازی بین بخش های مختلف درگیر در پروژه، ارائه پیشنهادات مالی، هماهنگی تولید و … دپارتمان مدیریت پروژه ها در واحد مهندسی شرکت فراسان ایجاد شده است که اعم فعالیت های این دپارتمان عبارتنداز:
- مطالعه دقیق و کامل مدارک فنی و مشخصات ارائه شده توسط کارفرما.
- بررسی الزامات قید شده در مدارک فنی و تطبیق آنها با توانمندی و محدودیت های شرکت به منظور حصول اطمینان از عدم مغایرت.
- برگزاری جلسات و مذاکرات فنی با کارفرما جهت رفع ابهامات احتمالی و بعضاً پیشنهاد راهکارهای جدید.
- بررسی و امکان سنجی با واحد R&D در خصوص امکان تولید لوله و اتصالات بر اساس نیاز خاص پروژه.
- اخذ تاییدیه پیشنهادات مالی و فنی ارسال شده به صورت مکتوب.
- اخذ پیش نویس قرارداد.
- بررسی موارد حقوقی پیش نویس قرارداد با واحد حقوقی و مذاکره و رفع ایرادات احتمالی با کارفرما.
- پیگیری اخذ و ارسال ضمانت نامه های حسن انجام تعهدات و پیش پرداخت ، همچنین پیگیری دریافت پیش پرداخت به منظور شروع فرایند تولید.
- برگزاری جلسات KOM ( Kick Of Meeting ) و PIM ( Pre Inspection Meeting ) با نمایندگان کارفرما پیش از تولید به منظور انجام هماهنگی های لازم
- ارجاع لیست قیمت اقلام جهت ثبت در سیستم فروش.
- ارجاع لیست اقلام به کارخانه جهت سفارش گذاری و برنامه ریزی تولید.
- پیگیری اخذ تاییدیه کلیه مدارک و دستور العمل های ارسال شده به کارفرما.
- هماهنگی ITP تایید شده با بازرس شخص ثالث ( TPA ) و پرسنل کنترل کیفیت و تولید.
- هماهنگی بازرسی پیش از تولید ، در حین تولید و پایان تولید
- پیگیری صدور و امضای PL ( Packing List )، MCC ( Manufacturer’s Certificate of Compliance ) ، اخذ IRN ( Inspection Release Note ) و SRN ( Shipping Release Note ) به منظور بارگیری و ارسال.
- تکمیل CRF ( Coordination Report Form ) جهت هر بارگیری.
- اخذ تاییدیه تحویل اقلام به کارفرما در سایت هنگام تحویل.
- صدور و ارسال فاکتور هر محموله به همراه مدارک بارگیری.
- پیگیری وصول مطالبات.
- پیگیری مستهلک شدن و استرداد تضامین داده شده به کارفرما.
- شرکت در جلسات فنی و بازرگانی.
- تهیه و ارسال FDB ( Final Data Book ) و اخذ تاییدیه و پیگیری وصول مطالبات مربوطه.
- تهیه پیشنهاد فنی مناسب با توجه به نیاز پروژه و ارائه پیشنهاد بهینه در خصوص انتخاب نوع رزین ، میزان سفتی لوله ها ، نوع اتصال و … .
- تهیه دستور العمل های حمل ، انبارش ، نصب ، نظارت ، تست و … .
- تهیه پیشنهاد مالی فروش لوله ، اتصالات ، کیت های جوشی و چسبی.
- تهیه پیشنهاد مالی نصب و نظارت.
- تهیه پیشنهاد مالی هزینه بارگیری و حمل تا سایت پروژه.
- تهیه برنامه زمان بندی تولید و ارسال اقلام.
- تکمیل اسناد مناقصه شامل ارائه لیست نفرات و تجهیزات ، ارائه گواهی نامه های صلاحیت پیمانکاری ، ارائه گواهی نامه ثبت نام در نظام مالیات بر ارزش افزوده ، ارائه اساس نامه ، ارائه چارت سازمانی ، ارائه گواهی صاحبان امضای مجاز، ارائه لیست پروژه های اجرا شده و در حال اجرا متناسب با نوع طرح و … .
- تهیه و ارائه ITP ( Inspection Test Plan ) و QCP ( Quality Control Plan ) .

